November 2016

SukaSuka Lake Retreat

Anda terfikir untuk lari sekejap dari stress bekerja? Perlukan tempat untuk merehatkan minda? Tak tahu nak ke mana? Saya cadangkan SukaSuka Lake Retreat. Tempat ni memang confirm tak ramai yang tahu. Tempat yang terletak 30 minit daripada Pekan Kuala Kangsar ini tak susah untuk cari. Anda perlu cari jalan ke dalam Waze Kampung Kelantan, Sauk. Sampai di sana anda akan jumpa kedai menjual ikan pekasam di tepi jalan. Bersetentangan dengan kedai

FREE THING TO DO IN PENANG: Taman Rimba Teluk Bahang

Rasanya banyak tempat free di Pulau Pinang yang tidak diketahui oleh ramai orang. Kami di Team DoSomething mulai sekarang akan membuka rahsia tempat percuma! Free di Pulau Pinang yang menarik untuk dilawati. Kami mulakan dengan Taman Rimba Teluk Bahang. Tempat ini teletak selepas Batu Feringghi. Kalau dah sampai di Batu Feringghi tu terus sahaja sampai lah di Taman Rimba Teluk Bahang. Apa boleh buat dekat sini? Mandi manda. Sesuai untuk bawa

Pecah Rahsia Lubuk Bundle Murah di Kemboja!

Sepasang suami isteri ini telah berkongsi rahsia mautnya untuk mendapatkan barang bundle dengan harga yang murah di Kemboja. Bukan setakat tu jer mereka juga berjaya menjual barang bundle hanya di Car boot sale dan memperolehi jualan sebanyak RM2 Ribu! Melancong tapi dapat duit! Selalu melancong menghabiskan duit. Kami kongsikan untuk pedoman anda semua hahahhha

Pulau Seratus: Syurga Untuk Semua

Apa lebihnya Pulau Seratus dibandingkan dengan tempat lain? Pulau Seratus sebenarnya bukanlah sebuah pulau di laut tetapi dalam gugusan pulau di Sungai Kelantan. Untuk ke sini perlu naik bot penambang dan memang itu sahaja laluan yang ada iaitu laluan air. Penduduk kampung kat sini keluar ke Pekan pun memang naik bot. Pulau Seratus terletak di dalam Jajahan Tumpat, Kelantan dan antara destinasi percutian yang masih lagi “dara” dan belum diterokai oleh