Travel Adalah Kehidupan

Bot Penambang Temerloh, Pahang!

Bot penambang Temerloh. Dulu masa zaman kanak-kanak, bot ni lah kami guna untuk berulang alik kalau nak ke Temerloh, maklumlah takde lesen motor. Kena guna bot la jawabnya! Kalau dulu harganya 50 sen je, sekarang RM3 untuk perjalanan pergi dan balik. Still ok! Siapa berpeluang naik, naiklah, mungkin lepas ni perkhidmatan paling klasik dekat Temerloh ni akan pupus disebabkan kemajuan. Kredit: Nadia Tottoro

Pulau Bohey Dulang

Pulau Bohey Dulang, nak tengok view cantek kena panjat bukit weh! Selama duduk di Penang ataupun duduk di Pahang, punyalah liat nak hiking. Sekali boleh pulak terhiking di Sabah! Serius boleh tahan adventure jugak, puas merangkak berguling baru lepas ke atas. ^___^ Kredit : Nadia

Skywalk Komtar! Coming Soon!!

Anda berani? Inilah dia Skywalk Komtar yang akan dibuka tidak lama lagi pada orang ramai. Terletak pada ketinggian 250 meter, ia dapat menampung berat kira-kira 40 orang dalam satu masa. Serius memang awesome!! Harga tiket masih belum diketahui. Tapi yang pastinya selain Skywalk, akan ada Skywalk Bar, ada ruang pemandangan, ada theme park, dan ada papan iklan LED terbesar dekat sini. (Sepatutnya akan nampak view laut yang lebih awesome, tapi cuaca

Melancong Ke Mesir, Sebuah Kota Cinta

Mesir. Siapa pernah menjejakkan kaki di sini pasti tahu betap gilanya pak Arab. Daripada jalanraya yang tiada traffic light sampai lah ke perangai Arab yang pelik kebangun. Pun begitu, Mesir tetap menjanjikan pengalaman yang Amazing! Kepada sesiapa yang tak pernah berkunjung saya kaan cuba terangkan situasi di Mesir satu persatu berdasarkan pengalaman (belajar dan melancong) pada pembaca. Mesir besar sangat. Kalau nak pergi melawat satu Mesir tu perlukan sebulan baru sempoi.

Bangsa yang Kuat Adalah Bangsa Pengembara

Minang, India, China dan Pakistan Apakah persamaan mereka? Persamaannya makanan mereka terkenal di seluruh dunia dan dijual diserata negara. Mereka juga mempunyai gedung perniagaan yang besar di seluruh dunia. Kadang-kadang nama negara mereka juga akan ada di sesetengah tempat seperti “China Town” walaupun bukan di negeri mereka. Apa yang boleh dipelajari daripada mereka? Bangsa yang kuat adalah bangsa yang mengembara. Mereka melihat dunia yang tak dikenal. Mereka meneroka peluang yang tidak